Kuvia 11.05.2017

Kuvia 11.05.2017

Kevään ensimmäiselle ajolle, joka oli nimetty Mäksän muistoajoksi, uskaltautui Pekka Poudan hauskoja ennustuksia uhmaten vain kunniakkaan kerhomme Eskimo-osasto. Kerhon perustajajäsen kävi saattelemassa pohjoisen jaoksen lähtijän Peltipötsin matkaan perinteiseltä lähtöpaikalta, hänellä itsellään oli pyörän renkaissa kesäilmat, eikä näinollen uskaltanut lähteä koleahkoon ilmanalaan kruisailemaan. Eteläisen jaoksen edustajana toiminut Messinkimasu joutui hänkin ajamaan letkansa ainoana edustajana pihviannoksesta haaveksien tutun reitin ravitsemusliikkeelle. 

Ravintolan pihassa nämä uskaliaat motoristit lopsivat käsipäivät ja totesivat aurinkoisen, joskin viileän ajelun onnistuneen mainiosti. Ainoastaan kahvalämppärien puute tai muuten vain toimimattomuus oli hieman verottanut ajonautintoa. 

Sisällä tätä paria odottivat sekä lämpimästi hymyilevä henkilökunta että uunituore Zapuska-lehti, jonka sivuilta löytyikin Peltipötsin kynäilemä tarina kerhostamme. Tilauksia tehdessä Messinkimasu päätti koettaa uudestaan quatron nauttimista syksyisen takaiskun sisuunnuttamana. Peltipötsi tilasi vain vaatimattoman triplan, joka pöytään tuotuna näytti henkilökunnankin mielestä lastenannokselta!

Ravintolahan avasi kesäkautensa juuri kerhomme pyynnöstä 11.5. ja henkilökunnalla oli mukavasti aikaa jutustella asiakkaiden kanssa, he jopa ikuistivat nämä syömärit bitteinä oman järjestelmäkameransa muistikortille. Höpinöiden myötä Peltipötsin tripla katosi aivan kuin huomaamatta aurajuustoperunoiden sekä tämän kesän uutuuksien tuoreiden chilipalkopuolikkaiden kanssa. Ruokailun aikana Peltipötsi seurasi silmä tarkkana Messinkimasun toimintaa, oli mukamas katselevinaan ulkona hiljalleen leijailevia lumihiutaleita, mutta keskittyi äärimmäisen intensiivisesti isoon lautaseen mahdollisten huijausyritysten varalta. Niin vain kävi, että quatro jäi edelleen suorittamatta, triplan kohdalla Messinkimasu nosti kädet ylös: ”Ei jaksa!” 

Kesän ensimmäisellä ajolla oli siis sääntöjen määräämät kaksi jäsentä, pihvejä tilattiin seitsemän ja hyväksyttyjä suorituksia saatiin kerholle kuusi.  Tästä se pihvikesä alkaa…