Kuvia 20.07.2019

Kuvia 20.07.2019

Jokeriajo

Lauantaina aamutuimaan kokoontui viisi motoristia tutulle lähtöpaikalle tällä kertaa kohti tuntematonta retkikohdetta. Road captain Peltipötsi oli kehitellyt porukalle ajelureitin ja jokerina käyntikohteen. Reitin alku kulki vanhaa kolmostietä Sääksmäen sillan kautta Hämeenlinnaan, missä ensimmäinen pysähdyspaikka oli pienen sähköteknisen ongelman takia paikallinen Motonet. Matka jatkui Tuulokseen, missä seurueella oli mahdollisuus tutustua museoituun Hanssin Jukka -lentokoneeseen sekä nauttia pullakahvit.

Varsinainen käyntikohde sijaitsi Lahdessa ja seurueella käväisi mielessä, että Peltipötsi on suunnitellut Moottoripyörämuseoon tutustumista. Hän kuitenkin jopa liikennevaloissa pyöritti päätään, ettei sinne olla menossa. Hän johdatti letkan Radio- ja TV-museo Mastolaan. Sisälle päästyämme jäsen numero yksi maksoi ensimmäisenä eläkeläispääsymaksun, mikä innoitti koko muunkin samaan suoritukseen. Pari tuntia kului kuin siivillä vanhoja ja mielenkiintoisia laitteita tutkiessa ja jopa kuunnellen selostusta JFK:n kuuluisasta autosaattueen kulusta. Pääsimme myös omaan televisio-ohjelmaan ja sen digitaalisiin kulisseihin. Ajelulle osallistuneista kerhon jäsenistä ei kukaan ollut aiemmin käynyt tässä museossa, mikä olikin jokerimaisen yllätyksen huipennus.

Museosta poistuimme hyvässä järjestyksessä, vaikka joku seurueen jäsenistä haaveili radiomastoon kiipeämisestä. Letka ajeli maalaismaisemia ihaillen vältellen pääteitä. Nälkäisinä saavuimme Keppana Kellarille, missä tällä kertaa ei ollutkaan tavoitteena statuksen nostot vaan ravintolan erilaisiin ruoka-annoksiin tutustuminen. Tämä periaate kiteytyykin Peltipötsin toteamukseen ”Kuhan söin -ja muusia kanssa!”

Seuraavia tulisia ajoja odotellen seurue ajeli kotiinpäin. Lähtöpaikan ohittaessaan he totesivat matkamittareihin kertyneen 364 kilometrin verran mukavaa yhdessäajelua!