Kuvia 25.06.2020

Kuvia 25.06.2020

Aurinkoisena iltana kokoontui seitsemän veljestä kiiltävine ratsuineen lähtöpaikalle. Suomen kaikkien aikojen kesäkuun lämpöennätys oli juuri kirjattu, kun letka lähti Peltipötsin vetämänä kohti määränpäätä, reitiksi sovittiin kaunis Hämeen härkätie. Matka sujui mukavasti kurvaillen puoleen väliin asti, missä joko moottorien pärinää säikähtäneenä tai muuten vain vihreämmän ruohon perässä loikkasi täysikokoinen peura letkan kolmannen ja neljännen ajajan välistä. Nopeat refleksit ja tehokkaat jarrut sekä käsimerkit takana tuleville pelastivat suurelta katastrofilta.

Perille päästyämme joukko täydentyi oktetiksi Messinkimasun meitä odotellessa. Peltipötsi tietenkin tilasi Krakataun, mutta ajon yllätyksestä vastasi Mr. Tattoo tilatessaan kermaperunoiden lisukkeeksi klaanin jäsenyyteen vaadittavan ”The Pihvin”. Messinkimasu sai modifioidun annoksensa ensimmäisenä, hän rakenteli perinteisestä Harmagedonista hampurilaisen. Kaksi täysivaltaista jäsentä tarkasti annoksen todeten sen lailliseksi statuksen nostoon vaadittavaksi.

Peltipötsi ja Mr. Tattoo olivat seuraavat ruokailijat, jotka saivat annoksensa. Peltipötsi tarttui heti toimeen kauhoen valtaisasta muusikasasta seuraa makoisille pihvin palasille. Muutaman ähkäisyn jälkeen Mr. Tattoo aloitti urakkansa. Heti ensimmäisen suupalan jälkeen hän totesi: ”On se raju!” Pala kerrallaan sisulla vaan ei sisu kaulassa hän urhoollisesti, maidon ja piimän voimalla, haarukoi Krakataun ääntä kohti. Viimeisen palasen kadotessa näkyvistä hän sai todella raikuvat aplodit suorituksestaan.

Onneksi Road captain Peltipötsi oli varautunut tällaista tilannetta varten. Hän otti pikaisesti yhteyttä Australian hallitukseen ja nopean videotarkistuksen jälkeen saimme vahvistuksen suorituksen hyväksymisestä. Krakatau Klan oli näin saanut kuudennen jäsenensä. Lyhyen mutta sitäkin juhlavamman jäsenmerkin luovutustilaisuus järjestettiin välittömästi.

Lämpimässä kesäillassa useat jäätelöannokset viilensivät mukavasti ennen kotiin lähtöä. Paluumatkalla vältyimme nelijalkaisilta ystäviltämme ratsastaessamme kohti auringonlaskua.