Kuvia 18.07.2020

Kuvia 18.07.2020

Jokeriajo

Vanhankansan sanonta ”Naistenviikolla sataa aina!” ei pitänyt tänäkään vuonna paikkaansa. Upean aurinkoisessa säässä sai kaksikko lähteä kesäiselle Jokeriajolle. Jokaisella ajolla olemme varoneet Laukon peuroja, viimeksi niitä jopa väistelleet. Tästä inspiraation saaneena Road captain Peltipötsi lähti ajelulle Laukon kartanon isännän Klaus Kurjen tietä Vesilahden ja Narvan kautta kohti Tottijärveä. Useampiakin kauniita peuroja todella oli matkan varrelle osunut kaksikkoa odottamaan.

Lakkajäätelötuutin mittaisen lepohetken he pitivät Kiskokabinetilla, mistä matka jatkui Sastamalan kautta kohteeseen, joksi Road captain oli valinnut Ulvilassa sijaitsevan Leineperin ruukkialueen ja siellä nimenomaan olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemen syntymäkodin. Kaarlon isän, ruukin seppänä palvelleen Juho Kangasniemen, pikkuinen talo toimii nykyään museona 1920-luvun tyyliin restauroituna. Kaksikko sai ihastella valtaisaa mitali-, pokaali- ja kunniakirjakokoelmaa, jonka kirkkaimpana kruununa on tietenkin painonnoston kultamitali Meksikon olympialaisista vuodelta 1968.

Munkkikahvien jälkeen he saivat viehättävältä oppaalta perusteellisen selvityksen alueen historiaan ja raudan valmistukseen. Valaistu pienoismalli antoi hyvän käsityksen ruukkialueen koosta ja myös sen merkityksestä Kullaan kylälle.

Urheilu- ja teollisuushistorian jälkeen duomme valitsi navigaattoriin nopeimman reitin omaan ravintolaamme, matkalla toki rautaheposet saivat juotavaa ja isännät jaloitteluhetken. Ravintolassa ei ollutkaan suurta ruuhkaa, vaan he pääsivät heti tilaamaan karitsaa ja Jamaican herkkuja. Ennen lähtöä Peltipötsi sai kutsun keittiöön tapaamaan ravintolan uutta lihamestaria. Hän kysyi neuvoja sen oikean Krakataun valmistamiseen, ja kyllähän se yhteisymmärrys löytyi.

Paluumatkan kaksikko päätti ajaa Koijärven ja Urjalan kautta maisemareittiä, eihän ”pikabaana” sovi Jokeriajon loppufiilistelyyn…