Kuvia 22.07.2021

Kuvia 22.07.2021

Pilvipoutaisena iltapäivänä Mr. Bitti ja Peltipötsi kohtasivat jo Lempäälässä ja ajelivat pienenä letkana lähtöpaikalle. Toijalaan saapui kerhomerkkivastaava Mr. Pikku Myy Seppo ärjyvällä japanilaisellaan. Takapenkille hän oli houkutellut entisen tyttöystävänsä ja tämän kahden pyörän letkan täydensi hänen siskonsa omalla prätkällään. Inssikin ehti ajoissa lähtöruutuun suutaan maiskutellen, hän myös lupautui letkan peränpitäjäksi.

Ajelu sujui perinteisintä reittiä. Puolessa välissä matkaa alkoi kypärien sisään tulla kesäisten maaseudun tuoksujen lisäksi selvää savun ja jopa noen hajua. Eipä aikaakaan, kun sinisiä vilkkuvaloja näkyi edessä: paloautoja, johtoauto ja rauhallisen näköisiä palomiehiä oli tie täynnä. Mitä ilmeisimmin metsäpalo oli juuri saatu sammutettua. Kohteeseen saavuttua Messinkimasu, tilauksensa tehneenä, tuli iloisena tervehtimään seuruetta. Sisällä saimme henkilökunnalta yhtä miellyttävät tervetulotoivotukset ja tehtyämme tilaukset valtasimme terassilta pitkän pöydän.

Annoksia odotellessamme Road captain Peltipötsi luki perustajajäsenen kanssa käymäänsä viestittelyä. Hän oli saanut ”vapaat kädet johtaa kerhoa”, joskin ylin auktoriteetti ja ehdoton veto-oikeus säilyy sekä jäsenillä n:rot 1 ja 2, että erityisesti arvovaltaisella Australian hallituksella. Niinkin aikaisessa vaiheessa kuin 4.9.2014 silloinen Road captain Veli-Veijo oli huolissaan klubin kohtalosta viitaten Peltipötsin nousukasmaiseen rynnistykseen statustaulukossa. Nöyränä saamansa vastuun edessä hän kuitenkin vakuuttaa toimivansa pieteetillä kerhon ja kaikkien kerholaisten parhaaksi!

Ravintolassa ei ollut ruuhkaa, joten keittiössä kokki ehti valmistaa zapuskat nopeasti. Naisväki tyytyi kerhon kannalta vaatimattomiin annoksiin, joista ei edes kuvittelemalla ja hyvällä tahdollakaan saa jäsenyyteen vaadittua suoritusta. Mr. Pikku Myy ja Mr. Bitti tyytyivät myös file-löytöihin. Statustaan nostivat Inssi ja Peltipötsi Krakatau-annoksilla sekä Messinkimasu paljaalla Harmagedonilla, siinä ei siis ollut muuta kuin suoritukseen vaadittavat pihvi, banaani ja dippi-soosi.

Ilta ei ollut vielä edes alkanut hämärtyä, kun seurue starttasi tien päälle: Messinkimasu kohti etelää, Humppilasta Mr. Bitti länteen ja pääjoukko kohti lähtöpaikkaa hajaantuen pikkuhiljaa ympäri maakuntaa.