Kuvia 09.05.2024

Kuvia 09.05.2024

Auringon paistaessa ja lippujen liehuessa saloissa kokoontui viileänä helatorstaina kuusi jäsentä lähtöpaikalle avaamaan ajokautta. Pyhäpäivänä olikin mukava lähteä ruosteenpoistoajolle jo kello 15, jolloin matkaan voisi käyttää aikaa ”tarvittavan määrän”. Ennen lähtöä useimmat kerholaisista nauttivat kevätpäivän kunniaksi vuoden ensimmäisen ”ulkojäätelön”. Perustajajäsen numero yksi oli tullut autolla tervehtimään ja saattamaan matkaan tämän seurueen. Ravintolan pyynnöstä ennen lähtöä Road captain ilmoitti kohteeseen saapujien sekä tilattavien pihvien lukumäärän.


Peltipötsi lähti vetämään letkaa tuttua maisemareittiä Teuron kylätien kautta lyhyelle pikataipaleelle, minkä jälkeen retkikunta pääsi nauttimaan Hämeen Härkätien maisemista. Nopeusrajoitus tällä tieosuudella on 80 km/h, mutta edes hetkellisesti ei nopeus yltänyt 60 km/h suuremmaksi, vaan motoristit nautiskelivat kuivista asfalttitien mutkista ja metsähakkuiden tuoksuista.


Pihaan päästyään he näkivät Messinkimasun iloiset tervehdykset! Hän tietenkin oli jo tilauksensa tehnyt, ja samalla varannut sisätiloista pitkän pöydän. Puheensorinan ja naurunremakan panivat myös merkille monet asiakkaat. Annoksia saimme varrota melko pitkän tovin, talven jäljeltä oli uuden henkilökunnan koulutus vielä alkutekijöissään.


Vihdoin saimme eväät eteemme, jolloin totesimme Harmagedon-annoksen mausteseoksen kokeneen muutoksia. Mr. Inssi muun seurueen ohella ihmetteli tulisuutta, tuttuun tapaan Peltipötsi valitteli hänen pihvistään puuttuvaa makunautintoa, mutta hyvän arvosanan kaikki pihvinpurijat kuitenkin antoivat! Veli-Veijo tilasi jälkiruoaksi kermavaahtoannoksen jäätelöllä, jonka makua hän jäi ihmettelemään. Hänen mukaansa siihen oli lisätty samaa maustetta kuin hänen piffiinsä. Illan suorituksiksi kirjattiin viisi pihviä, jotka Australian hallitus hyväksyi ilman videotarkistusta. Henkilökunnalle esitimme vielä lähdön hetkellä kiitokset hyvistä ruoista, sekä myös hyvästä palvelusta.


Paluumatkalle lähdimme Urheiluopiston mutkareittiä pitkin. Forssassa käännyimme polveilevalle Koijärven ja Urjalan tieosuudelle. Lempäälässä pääjoukko oli vielä hyvin koossa, kun kotimatkaa turvaamaan Australian hallitus oli tilannut neljä NATO:n Apache-helikopteria mahdollisen kyber-hyper-super-hyökkäyksen varalta. Turvallisin mielin seurue hajaantui hämärtyvään kevätiltaan kahden viikon kuluttua toteutettavaa ajoa ja herkullisia pihvejä ajatellen.