Kuvia 03.07.2021

Kuvia 03.07.2021

Jokeriajo

Helteisenä lauantaiaamuna kokoontui lähtöpaikalle viisi motoristia, pitkän tauon jälkeen Peltipötsin entinen tyttöystävä oli uskaltautunut Amerikan ihmeellään letkaan mukaan. Myös Mr. Bitti isänsä kanssa sekä poninhäntäinen kerhomerkkivastaava lähtivät valkoisen ratsun perään.

Road captain oli suunnitellut Jokeriajolle kaksi käyntikohdetta reitin suuntautuessa etelää kohti. Hän oli heltynyt Messinkimasun sydäntä särkevän viestittelyn myötä ja antanut koordinaatit, joissa letka tulisi olemaan kymmenen jälkeen. Eipä aamu-unisen motoristin tarvinnut herätä kohtuuttoman aikaisin! Auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta letka ajeli Jokioisten kartanon pihaan ja tämä kolmipyöräisellä ajeleva motoristi liittyi seuraan. Pidimme pienen jaloittelu- ja juomatauon ja lähdimme jatkamaan matkaa.

Ensimmäiseksi käyntikohteeksi Road captain oli valinnut lähes kulttimaineeseen nousseen Badding-kioskin Somerolla Helsingintien varressa. Paikan suosiosta kertoo se, että pikkuisella parkkialueella oli jo siihen aikaan päivästä moottoripyöriä ja pari autoa. Nautimme jäätelöä ja muita virvokkeita, kaksi kerholaista jopa hankki muistoksi pinssin prätkäliiviänsä koristamaan.

Päivän varsinainen käyntikohde paljastui seurueelle vasta aivan viimeisessä risteyksessä Salossa, siinä oli kyltti ”Heinän puutarha”. Letkan jyristellessä pihaan tuli itse chilikeisari Pentti Heinä käsi ojossa toivottamaan porukan tervetulleeksi. Hän oli viestitellyt Peltipötsin kanssa tästä vierailusta ja tiesi olla paikalla esittelykierrosta varten. Lukematon määrä kasvihuoneita ja kymmenittäin rivejä chilejä esiteltiin porukalle. Puutarhalla on yli 70 chililajiketta kasvamassa, ja mikä parasta, maistiaisia sai vapaasti napsia pensaista!

Päästyämme taaimmaiseen ansariin, alkoi Peltipötsin ja erityisesti ex-tyttöystävän suupielet nykiä: he kuulivat legendaarisen nimen ”Dragon’s Breath”, tällä hetkellä epävirallisen arvion mukaan maailman tulisin lajike; jopa tulisempi kuin ennätystä hallussaan pitävä Carolina Reaper, missä siinäkin on yli kaksi miljoonaa scovillea. Keisari kehotti valitsemaan maistettavaksi häijyn punaisen ja ryppyisen ja taatusti kypsän hedelmän. Peltipötsi makusteli hedelmän muitta mutkitta ja kehui sen hedelmäistä makua, mutta sitten tapahtui jotain ennen kuulumatonta! Hän tunsi poltetta ja hikikarpalot nousivat muutenkin kuin paahtavasta helteestä ja kosteasta kasvihuoneesta johtuen; ulos oli päästävä! Tämä maistelu taltioitiin videolle ja taustalta kuului ilahtuneita huudahduksia, tietysti se jaettiin YouTube -videona kerhon Facebook-sivuille!

Puutarhan myymälästä saimme ostaa chilimakkaraa ja muita herkkuja kotiin viemisiksi. Lisäksi meidät toivotettiin tervetulleiksi ”jos vain olemme Salon suunnalla liikkeellä”. Seurue lähti liikkeelle kohti omaa ravintolaa, joskin mutkia tuli tehtyä enemmän kuin oli etukäteen suunniteltu. TomTom Rider järjesti jopa Road captainille Jokeriajon; onneksi letkan jäsenet suhtautuivat asiaan lempeällä myötätunnolla. Pääsimme kuitenkin perille ja nautimme ruokalistalta hyvin erilaisia annoksia File El Pasosta aina Savulohisalaattiin.

Auringon pikkuhiljaa alkaessa painua mailleen seurue hajaantui kukin taholleen, mutta jo seuraavana torstaina pääsemme tulisten pihvien ääreen ja statusta nostamaan.