Kuvia 09.09.2021

Kuvia 09.09.2021

Tuttu kaksikko, Inssi ja Peltipötsi, lähti syksyn aikataulun mukaan klo 17 mutkateitä kohti. Road captain oli syyllistynyt hätävarjelun liioitteluun pukiessaan sadekamppeet päälleen. Kuivat asfalttitiet olivat kerrassaan mainiot ajella: ei kosteutta, ei alkukesän hiekkaa, eikä vielä syksyn lehtiäkään ollut matkaa hidastamassa. Tosin muutama maajussi oli varmaan lähtenyt traktorilla morsiamen hakureissuun suoraan pellolta, sen verran savipaakkuja oli teille kertynyt. Taisipa tällä päivämäärällä tulla viidelläkymmenellä yhdeksällä minuutilla peräti reittiennätys, vaikka muutamia kertoja emeritus Road captain veli-Veijo ajattikin varsin hyvää vauhtia!

Kaksikko saapui kohteeseen siis hyvissä ajoin, eikä Messinkimasua näkynyt mailla halmeilla, joten nälän kurniessa vatsoissa he siirtyivät tekemään tilauksia. Molemmille kelpasi perinteinen Harmagedon-annos, kantapöytä oli vapaana ja kaksikko sijoittautui trion kolmatta jäsentä odottamaan. Hyvän tovin he ehtivät nauttia makoisista pihveistään, ennen kuin tämä kadonnut lammas ilmaantui paikalle. Statuksen nostoon oikeuttavaa annosta hän ei tilannut, vaan tyytyi kotiin vietäviin herkkusäilykkeisiin. Paikalla nautittavaksi hän tilasi järkyttävän kokoisen jäätelöannoksen, jolle otettu valokuva ei todellakaan anna sen vaatimaa kunnioitusta. Vesi kielellä kaksikko katseli vierestä tätä herkuttelua, joskin molempien vatsat olivat pihveistä niin täynnä, ettei voinut edes harkita tällaisen jälkiruoan tilaamista.

Ajokauden kääntyessä lopuilleen Road captain esitteli henkilökunnalle suunnitelmaansa ensi vuoden ajopäiviksi. Asia jätettiin hautumaan ja esitellään ravintolan seuraavassa kokouksessa saatesanoilla ”Kyllä oman moottoripyöräkerhon toiveet pitää ottaa huomioon ja toteuttaa!” Tämä lausahdus välitettiin saman tien Australian hallitukselle, joka ilahtui saamastamme arvostuksesta.

Vielä kaksi ajokertaa on jäljellä, siis noviisit, kokeneet pihvinpurijat ja erityisesti Krakatau-klaanin jäseneksi aikovat, laittakaahan kalentereihin ylös 23.9. ja 7.10. klo 17.00 lähtöaika.