Kuvia 13.07.2023

Kuvia 13.07.2023

Lämpömittari näytti 22 astetta, kun Road captain Peltipötsi ajeli kohti Toijalaa. Hän oli omasta mielestään liikkeellä niin hyvissä ajoin, että ketään ei varmaankaan vielä olisi paikalla ja hänellä olisi aikaa nautiskella vaikka Magnum tuplakinuskijäätelö. Kurvatessaan lähtöpaikan pihaan ja porukkaa tervehtiessään hänen sydänalassaan läikähti. Pihaan oli ilmaantunut valtaisa motoristijoukko, jonka seasta hän löysi monet uudet kasvot. Paikalle oli uskaltautunut kokeneen jäsenen houkuttelemina peräti neljä noviisia.


Tämän jo mainitun jäätelön nautittuaan Peltipötsi valmistautui vetämään letkaa. Hänellä tuntui ilon tunne vain lisääntyvän amerikkalaisiin peileihin vähän väliä tähyillessään: yksitoista pyörää kauniissa letkassa hänen takanaan ja emeritus Road captain peränpitäjänä.


Ajelu sujui pilvipoutaisessa säässä hyvää vauhtia pitäen. Reittinä oli se perinteisin Saaren kansanpuiston kautta kulkeva mutkatie. Mr. Inssi oli ilmoittanut tulevansa, ruuhkista johtuen, omana ajelunaan suoraan kohteeseen, Messinkimasu tietystikin eteläisen provinssin edustajana on oikeutettu omiin karkeloihinsa. Hän oli jo tehnyt Kraka-burger-tilauksensa hyvissä ajoin ja oli varannut kerhollemme ulkotiloista pöydät. Neljätoista pyörää jäi parkkipaikalle moottorit ja pakoputket naksuen.


Tilaukset tehtyämme siirryimme näille varatuille paikoille ja Peltipötsi toivotti sekä vanhat että erityisesti tämän ajelumme kunniavieraat tervetulleiksi kerhomme omaan ravintolaan. Yllättävän nopeasti alkoikin eväitä saapumaan ruokailijoille. Muutama noviisi käytti virheellisesti sanontaa ”Yritän syödä…” Road captain totesi ystävällisen lempeästi, että kerhossamme ei yritetä vaan ”annos suoritetaan”. Urheasti kaikki noviisit suorittivat annoksensa ja yksitellen he saivat aplodit ja Australian hallitukselle lähetettävät jäsennumerovaraukset. Viimeinen noviiseista, jäätelön voimalla suorituksen tehneenä, kuitenkin totesi: ”Ei koskaan enää!” Kaikesta huolimatta tämä leidi sai suurimmat suosionosoitukset. Kerhomme sai tällä päivämäärällä siis peräti neljä uutta jäsentä, tämän tiedon Road captain välitti ilahtuneena kerhomme perustajajäsenille.


Upean illan kotimatkan reitiksi oli valittu urheiluopisto ja Koijärvi, joka alhaalla paistavan ilta-auringon edessä olleet poutapilvet osoittivat hyväksi valinnaksi. Seuraavaa ajelua jäivät useat jäsenet odottamaan, joskin Peltipötsin korvissa jo soivatkin Samuli Edelmanin laulun ”Karavaanari karavaanari” sävelet.